Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Απροστάτευτοι αισθάνονται κάτοικοι μικρών χωριών της Δ.Ε. Ζαλόγγου

Με αφορμή κλοπή σε οικία ηλικιωμένων στη Ν. Σαμψούντα του Δήμου Πρέβεζας, το βράδυ της Κυριακής (η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης), το atpreveza.gr, καταγράφει το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν πολλά χωριά της Δ.Ε. Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας και οι κάτοικοί τους.

Πολλά είναι τα παράπονα κατοίκων για ελλιπή αστυνόμευση (έχουμε αναφερθεί παλαιότερα σε αρκετά κρούσματα) και αρκετά επίσης είναι και τα κρούσματα κλοπών από επιτήδειους που εκμεταλλεύονται ηλικιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι δυστυχώς φυλάσσουν και ορισμένα χρηματικά ποσά στα σπίτια τους.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Ζαλόγγου κ. Κώστα Ματέρη, μας επιβεβαίωσε πως έχει δεχθεί κι αυτός παράπονα από κατοίκους, ιδιαίτερα των ορεινών χωριών, αλλά και της Καστροσυκιάς, του Καναλίου, του Βράχου, των Ριζών. Μας τόνισε επίσης πως το ΑΤ Λούρου καταβάλει φιλότιμη προσπάθεια για να «καλύψει» περιπτώσεις των χωριών που είναι κοντά σε αυτό (Σινώπη, Σαμψούντα κ.α.), ωστόσο η έλλειψη προσωπικού δε βοηθά.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, το γεγονός ότι οι κάτοικοι δε βλέπουν πλέον ούτε καν περιπολικό να περνά από τα χωριά τους, ψυχολογικά και μόνο λειτουργεί ανασταλτικά. Γι’ αυτό υπάρχουν αρκετές εξηγήσεις, από τον πρότερο σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως η υποβάθμιση των ΤΔΛ, οι περικοπές στα καύσιμα για τα οχήματα, καθώς και η έλλειψη και η διαχείριση του προσωπικού.

Π.Τ.

ΠΗΓΗ:http://www.atpreveza.gr