Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Έντονες διαμαρτυρίες στο Δελβινάκι για το Αστυνομικό Τμήμα

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων του Δελβινακίου και των ακριτικών κοινοτήτων με αφορμή την πρόταση για κατάργηση του τοπικού αστυνομικού τμήματος και μεταφοράς του στο Καλπάκι.

Τις αντιδράσεις αυτές μεταφέρουν με γραπτή τους επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την οποία εκ μέρους όλων των κατοίκων υπογράφουν οι εκπρόσωποί τους Μάγκος Μιχάλης, Γκουρομέτσιος Νικηφόρος, Τσιώνης Γιώργος, Σμπόνιας Γιώργος και Βίλλης Αριστοτέλης.

Το κτίριο της Ελληνικής Αστυνομίας στο Δελβινάκι, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στο Νομό Ιωαννίνων.

Στοίχισε περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ και στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης ενώ διαθέτει κρατηητήρια άνω των είκοσι ατόμων.

"Για ποιόν υπάρχει το αστυνομικό τμήμα" αναρωτιούνται οι κάτοικοι στην επιστολή τους... Και εκφράζουν την πλήρη διαφωνία τους με την μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος στο Καλπάκι.

"Σαφώς και πρέπει να αναθεωρηθεί η δομή της αστυνομίας. Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτή η αλλαγή θα πρέπει να συγκλίνουν οι προτάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου με τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη για τη διατήρηση ή μη μαις υπηρεσίας θα πρέπει να έρχονται σε ταύτιση αφενός με την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών και αφετέρου με την ποιότητα της ζωής τους.

Σε κάθε περίπτωση και μόνο η ανακοίνωση των προθέσεων διαταράσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα που θα επηρεάσουν την οικονομική, και όχι μόνο, δραστηριότητα της περιοχής.

Το ενδεχόμενο κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους", υπογραμμίζεται στην επιστολή η οποία κοινοποιείται στο Δήμο Πωγωνίου και όλους τους βουλευτές του Νομού.