Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Αντιδράσεις για την κατάργηση του ΑΤ Πυρσόγιαννης


Την πικρία και την αγανάκτησή του, εκφράζει ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου για το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος της Πυρσόγιαννης, στην οποία όμως διατηρείται το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης.

Από το κλείσιμο του τμήματος αυτού δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό όφελος καθώς συστεγάζονταν με τους Συνοριακούς, σε κτίριο που είχε παραχωρηθεί δωρεάν.

Ο Δήμος Κόνιτσας είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του και στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης της αναδιάρθρωσης, θεωρώντας ιδιαίτερα δυσμενή την απόφαση για το κλείσιμο του συγκεκριμένου τμήματος.

«Πολλάκις και με κάθε πρόσφορο μέσο είχαμε καταδείξει ότι, το μείζον θέμα της ασφάλειας της ακριτικής μας περιοχής απαιτεί αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης. Η αυξημένη παραβατικότητα (κλοπές, διαρρήξεις, ξυλοδαρμοί, κλοπή κειμηλίων, λαθροϋλοτομία κ.λ.π) πλήττει βάναυσα το αίσθημα ασφάλειας των ηλικιωμένων στην πλειοψηφία τους, εναπομεινάντων κατοίκων της μεθορίου και η κατάργηση ή υποβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών δημιουργεί μία έντονη εντύπωση εγκατάλειψης των περιοχών μας, καλλιεργεί τάση φυγής των κατοίκων τους και αποδυναμώνει κάθε διάθεση επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Ο Δήμος για μία ακόμη φορά εκφράζει την κάθετη διαφωνία του για το κλείσιμο του ΑΤ Πυρσόγιαννης και ζητά την συμπαράσταση των βουλευτών του Νομού στην κινητοποίηση που προαναγγέλλει για το συγκεκριμένο θέμα.