Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

ΔΟΛΙΑΝΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΚΥΤΑΛΗ…

 











Αν ρωτήσεις κάποιον στα Γιάννινα να σου πει ονόματα κορυφαίων αθλητών του στίβου, σίγουρα θα σου αναφέρει τον Γιάννη Σταματελόπουλο. Ο πρωταθλητής στα 400 μέτρα έχει βάλει και εκείνος το δικό του «λιθαράκι» στον ελληνικό στίβο, σαν ένας από τους καλύτερους στο αγώνισμα, με ατομικό ρεκόρ 47.42. Πρωταθλητισμό άρχισε το 2004, ενώ προπονητής του ήταν ο Κώστας Λώλης, που έχει αναδείξει πολλά ταλέντα στην περιοχή και στον ΕΚΑ Δωδώνης.


Στον ίδιο σύλλογο «ανδρώθηκε» ο Γιάννης Σταματελόπουλος, που έχει κερδίσει πολλά μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ενώ εύκολα κανείς μπορεί να τον χαρακτηρίσει αθλητή του κλειστού. Έχει κατακτήσει σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα κλειστού στα 400 μέτρα, έξι μετάλλια, τρία χρυσά (2008, 2010, 2014) και τρία ασημένια (2009, 2012, 2013) και ένα ακόμη ασημένιο το 2014 στα 200μ. Έχει επίσης, αναδειχθεί Βαλκανιονίκης το 2012, ενώ έχει πολλές συμμετοχές με την Εθνική ομάδα και στις σκυταλοδρομίες.


Και μια και ήταν από τους καλούς στην σκυτάλη και βοήθησε πολύ και τον σύλλογό του, τον ΕΚΑ Δωδώνης, δεν θα μπορούσε να πει όχι και στη διοργάνωση Βίκος StreetRelays που γίνεται στην πόλη του. Ήδη έχει δημιουργήσει την ομάδα του που θα τρέξει το Σάββατο 10 Ιουνίου, στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων.


Ο Έλληνας πρωταθλητής εργάζεται από το 2012 σε Ψυχιατρικό Ίδρυμα, που βρίσκεται περίπου 60χλμ. έξω από τα Γιάννινα. «Κάναμε μια ομάδα με τη δουλειά μου και θα τρέξουμε στα 4×2,5χλμ. Μου αρέσει πολύ η σκυτάλη γιατί σε ιντριγκάρει, έχει την αδρεναλίνη του ανταγωνισμού. Αυτό όμως που είναι σημαντικό και δίνουν τα StreetRelays, είναι πως μαζεύει κόσμο απ’ όλα τα στρώματα. Υπάρχει η αίσθηση της ομαδικότητας και της συνεργασίας που σου δίνει η σκυτάλη και μπορεί ο καθένας να το κάνει, αλλά και εκείνος με τη σειρά του θέλει να πάει όσο πιο γρήγορα για να δώσει την σκυτάλη. Επίσης, είναι όμορφη διοργάνωση και είναι μια γιορτή αθλητισμού στην πόλη μας», λέει ο Γιάννης Σταματελόπουλος που θα τρέξει με την ομάδα ΕΨΕΠ (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης).


Όμως φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τον αθλητή, που τα τελευταία δύο χρόνια ανήκει στον σύλλογο «Φιλανδαράκης Ιεράπετρας» και αυτό γιατί ετοιμάζεται να κρεμάσει τα σπάικ του. Έχει αποφασίσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Πάτρα να είναι ο τελευταίος του αγώνας. Η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς που τον άφησαν εκτός από σημαντικούς αγώνες και επιπλέον προσπαθεί να βγάλει πια τα προς το ζην. Άλλωστε είναι πολυάσχολος.


Εκτός από τη δουλειά του στο Ίδρυμα, είναι στο προπονητικό τιμ της ομάδας βόλεϊ της Α2 Γυναικών «ΓΑΣ» (Γιάννενα Αθλητικός Σύλλογος), είναι διαιτητής ποδοσφαίρου και του χρόνου θα επιστρέψει στον ΕΚΑ Δωδώνης, όπου θα βοηθάει στις σκυταλοδρομίες.